Winterplay Live in Hong Kong 演唱會

十二月 10, 2012

如果大家有留意新聞都應該知道韓國人氣組合《Winterplay》12 月將會黎香港演出,佢地出色既編曲再加上Hauwon既迷人氣質定必為大家愛 Jazz Pop 既你留下深刻印象,而當日我地都有派我地既特攻隊員出席當日演唱會,係度就同大家分享一下當晚既演唱會的感受吧.

第一次聽 Winterplay 比我既感覺相當不錯呢,有別於我所聽過既其他 Jazz歌者,不同的是她比到我隨了生命同靈魂既舒發外,在她的歌聲裡更多了一點點熱情及最重要有一種難以形容既青春氣息和躍動感隱藏在內!簡單一點說,大多 Jazz 歌手會令我坐下來细味去欣賞,而她,Winterplay 是一個可以令我動起來和她一起享著調子的Jazz 歌手呢!

當晚每個樂手都有個別獨自表演時間,當然每一位都非常專業。玩敲擊的樂手原來已經同Winterplay合作左5年,難怪心靈相通,配合得天衣無縫!玩Jazz最重要講mood,音樂又會令你不其然咁"un", 尋晚Haewon唱慢歌時,果重沙沙地又好磁性聲音,我形容唔到有幾正呀!唱快歌時,隻腳自己跟住節拍係到"un", 如果個場係企位,我諗我會跟住跳。

歡迎進入我們的影音玩樂討論區發表意見.
(我們的CD討論區上,都有不少師兄有看過他們的表演,大家都入來同一眾CD版師兄分享下啦。)
http://www.post76.com/x2/forum.php?mod=viewthread&tid=141032&fromuid=4

http://www.post76.com/x2/forum.php?mod=viewthread&tid=140830&fromuid=4

*** 溫馨提示:想更緊貼更多影音界的最新資訊,請到以下的 Facebook 專頁按「讚好」 Google+ 專頁按「加到社交圈」加入我們,每天就會收到全新的中文影音免費資訊呢!! ***

分享文章網址: https://goo.gl/au8HZv