【星級專訪】方文《情 ‧ 懷》- 音樂之路專訪

九月 14, 2015

講起發燒 Hi-Fi 歌手,我地又點可少得方文這位「發燒女聲王」呢? 她曾在亞洲出版過多張發燒唱片及雜錦精選唱片,更經常在東南亞及多個海外華人地區唱片市場的銷量榜高踞榜首位置,足以證明她的作品絕對得到了跨地域粉絲的認同。在唱功上,她以抒情女低音最為聞名,,粉絲更指她廣闊的音域可橫跨三個八度音程,造詣力壓靚聲界。最令粉絲記憶猶新的是方文在 2013 年演唱會中,曾用上 Karen Carpenter 的原 Key 唱出所有 The Carpenters 的歌曲,令粉絲能夠好似坐上了時光機一樣,回到 70 年代 The Carpenter 的頂峰之時。呢日,我終於能夠一圓靚聲后的專訪夢,與方文摸下酒杯底,做左一個"談心"專訪。唔好講咁多, 大家一同來睇下片段中方文想同大家講D咩喇!!!

astor_fong_04

astor_fong_07    astor_fong_03

astor_fong_02

astor_fong_01

astor_fong_09

大家睇完 Astor 方文 既專訪後, 係咪又對佢認識多左呢? 如果大家都希望可以現場聽到 Astor 親身演繹佢既首本名曲,大家就得記得留意我地 Post76 玩樂網新聞中心既報導喇。而在黎緊的 9月26日迎月之夜,大家一定要記得擔櫈仔霸頭位,睇靚人靚歌專訪喇。

分享文章網址: https://goo.gl/nyqqOl