Music76 x 彭家麗靚聲專輯《Recall》音樂分享會 (LIVE 現場演譯)

六月 18, 2016

五月係 The Tonno Club 玩完一場咁正嘅 Live 音樂分享會後, Muisc76 當然要再接再勵 “Recall " 多場!!!

日期: 2016 年 06 月 22 日 (星期三)
時間: 19:30 – 20:30
音樂分享會  
          20:30 – 21:00 簽名會
嘉賓: 彭家麗
地點: The Tonno Club  灣仔杜老誌道 5 號
報名: http://www.post76.com/x2/forum.php?mod=viewthread&tid=241003

Music76 x Sony Music x 彭家麗靚聲專輯《Recall》音樂分享會_1920x1080_screen_v03

六月份請黎嘅係將於 17 日推出佢另一張 Hi-Fi 靚聲作品嘅 彭家麗,Angela 呢張靚聲專輯《Recall》來頭唔少 … 監製由 Danny Summer  夏韶聲 揸旗,更加用上佢發燒系列天碟《諳》嘅班底黎做歌,咁史無前例嘅第一次,肯定為樂迷帶來前所未有的靚聲音樂享受!! 《Recall》呢張專輯,夏爺一開始就已經話要推翻 Angela 嘅一切:「我改變了 Angela 的唱法,也改變了她以往的風格,我不要她再這麼用力唱歌,而歌曲裡也滲出我的發燒系列天碟《諳》的味道。」

Angela_single1_cover_square._rev4_output 彭家麗 Angela Pang - Recall - CD Album Cover (400x400)

就主打派台歌 “情人知己" 已明顯聽到唱腔改變左,而 Angela 感覺最難演繹嘅,正正係要將高音部份用輕聲唱出黎,並且要集中表達歌詞層面上的意思,所以也較難掌握!! 咁現場 Live 演譯又會難到 彭家麗嗎? 想知、想聽到 Angela「諳」藏「弦」機嘅表演 …。」

再一次給大家驚喜嘅星星體驗活動 …
Music76 x 彭家麗靚聲專輯《Recall》音樂分享會
等您親身感受極不一樣嘅 Angela
!!!



分享文章網址: https://goo.gl/hf9tTW